Home riknews.com.cy (Κύπρος) ΚΕΒΕ: Τα 125 εκατομμύρια που θα δοθούν στον διαχειριστή συνιστούν τη μέγιστη...

ΚΕΒΕ: Τα 125 εκατομμύρια που θα δοθούν στον διαχειριστή συνιστούν τη μέγιστη οικονομική έκθεση

ΚΕΒΕ: Τα 125 εκατομμύρια που θα δοθούν στον διαχειριστή συνιστούν τη μέγιστη οικονομική έκθεση

Τα 125 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δοθούν σε μια περίοδο 5 ετών στο διαχειριστή του έργου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, συνιστούν τη μέγιστη οικονομική έκθεση στην οποία θα βρίσκεται η Κύπρος.


Αυτή ήταν η θέση την οποία μετέφερε, χθες, στο ΚΕΒΕ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου, Μάριου Τσιακκή.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο και αναφερόμενος στο γεωπολιτικό ρίσκο, ο κύριος Τσιακκής ανέφερε πως ο Υπουργός Ενέργειας υπέμνησε το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και την εμπλοκή του Ισραήλ, θεωρώντας ότι ο κίνδυνος αυτός δεν είναι τόσο μεγάλος.

“Ούτως η άλλως, σε περίπτωση ενός παρόμοιου κινδύνου, η Κύπρος δεν πρόκειται να πληρώσει το κόστος”, ήταν η θέση του υπουργού Ενέργειας, σύμφωνα πάντα με το γενικό γραμματέα του ΚΕΒΕ.

Αναφορικά με τη διαφαινόμενη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση, ο κύριος Τσιακκής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σημείωσε ότι αναμένεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

NΠ. ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2024 – 10:14

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/4/kebe-ta-125-ekatommuria-pou-tha-dothoun-ston-diakheiriste-sunistoun-te-megiste-oikonomike-ekthese/

Διαβάστε περισσότερα