Home riknews.com.cy (Κύπρος) Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Το πρόσφατο περιστατικό του “Ιού του Δυτικού Νείλου” στην Κύπρο, είναι το πρώτο το οποίο συνοδεύεται από σοβαρά συμπτώματα, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βονιάτης.


Ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος, ο ιός να προκαλέσει σε άτομα μεγάλης ηλικίας, εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα. Σημείωσε, πάντως, πως τα πλείστα άτομα τα οποία προσβάλλονται από τον ιό, δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Είπε, επίσης, ότι δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός, καθότι ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο κύριος Βονιάτης ανέφερε, ακόμη, ότι τα συνήθη συμπτώματα του “Ιού του Δυτικού Νείλου” είναι πυρετός, κόπωση, πονοκέφαλος και πόνος στις αρθρώσεις.

Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο, η διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου, είπε ότι η υπηρεσία της ενημερώθηκε για το συμβάν τις δύο τελευταίες ημέρες. Σημείωσε ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες επισκέφθηκαν την περιοχή του συμβάντος και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τόνισε την ίδια στιγμή, ότι στις περιοχές όπου κάνει την εμφάνισή του ο ιός, πρέπει να γίνονται ψεκασμοί σε υπονόμους και στάσιμα νερά και παράλληλα να ενημερώνονται οι κάτοικοι, ώστε να λαμβάνουν μέτρα και στις οικίες τους.

ΕΜ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2024 – 08:43

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/9/kathesukhazoun-oi-eidikoi-gia-ton-io-tou-dutikou-neilou/

Διαβάστε περισσότερα