Home riknews.com.cy (Κύπρος) Καθησυχαστικός ο Γεραπετρίτης για το γεωπολιτικό ρίσκο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Καθησυχαστικός ο Γεραπετρίτης για το γεωπολιτικό ρίσκο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Καθησυχαστικός ο Γεραπετρίτης για το γεωπολιτικό ρίσκο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

“Η έρευνα, όπως επίσης η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου επιτρέπεται και διασφαλίζεται απολύτως από το διεθνές δίκαιο”, δήλωσε αναφερόμενος στην ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου- Ελλάδας, ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.


Μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων, ο κύριος Γεραπετρίτης τόνισε ότι γι´ αυτό το λόγο δεν θα μπορούσε, σε καμία περίπτωση, να υπάρξει η οποιαδήποτε παρεμπόδιση εκ μέρους άλλου κράτους.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι γνωστό ότι περνάει από πάρα πολύ αυστηρή κρίση πριν δώσει οποιοδήποτε ποσό από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο κύριος Γεραπετρίτης.

“Το όποιο γεωπολιτικό ρίσκο δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να εμποδίσει την συνέχιση του έργου για την ηλεκτρική διασύνδεση”, ήταν η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε και στην ύπαρξη τεχνικού θέματος οικονομικής βιωσιμότητας, το οποίο, όπως είπε, εξαρτάται πρωτίστως από το ρυθμιστικό πλαίσιο της Κύπρου.

Γι’ αυτό το λόγο, θα υπάρξουν συναντήσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, κατέληξε.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ

ΠΠ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Σεπτεμβρίου 2024 – 22:11

https://news.rik.cy/article/2024/9/9/kathesukhastikos-o-gerapetrites-gia-to-geopolitiko-risko-tes-elektrikes-diasundeses/

Διαβάστε περισσότερα