Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κατάπαυση του πυρός και δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών για την Γάζα ζητούν οι...

Κατάπαυση του πυρός και δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών για την Γάζα ζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Κατάπαυση του πυρός και δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών για την Γάζα ζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων και την επιβολή παύσεων στις εχθροπραξίες, για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους της Γάζας, ζητούν οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  


Στο κείμενο συμπερασμάτων, που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρεται ότι η Ευρωπαική Ενωση θα συνεργαστεί στενά με τους εταίρους της στην περιοχή, για προστασία των αμάχων, παροχή βοήθειας και διευκόλυνση στην πρόσβαση σε φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καύσιμα και καταφύγιο, εξασφαλίζοντας ότι αυτή η βοήθεια δεν θα τύχει κατάχρησης από τρομοκρατικές οργανώσεις.

  Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την Χαμάς για τις  τρομοκρατικές επιθέσεις της στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας άθλια θηριωδία τη χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων.

Υποηραμμίζει επίσης ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και επαναλαμβάνουν την έκκληση προς την Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων όλους τους ομήρους.  

Αναφέρεται ακόμη οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναβίωση μιας πολιτικής διαδικασίας στη βάση της λύσης των δύο κρατών και υποστηρίζει τη διεξαγωγή μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης σύντομα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ / ΦΙΛ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/27/katapause-tou-puros-kai-demiourgia-anthropistikon-diadromon-gia-ten-gaza-zetoun-oi-europaioi-egetes/

Διαβάστε περισσότερα