Home riknews.com.cy (Κύπρος) Καταχρήσεις από σχολές οδηγών στη διευθέτηση εξέτασης για απόκτηση άδειας οδήγησης

Καταχρήσεις από σχολές οδηγών στη διευθέτηση εξέτασης για απόκτηση άδειας οδήγησης

Καταχρήσεις από σχολές οδηγών στη διευθέτηση εξέτασης για απόκτηση άδειας οδήγησης

Γάγγραινα στο σύστημα κράτησης ημερομηνιών για απόκτηση άδειας οδήγησης, προκαλούν οι καταχρήσεις από πολλές σχολές, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Πανίκος Κατσάρης, πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Σχολών Οδηγών.


Εξήγησε ότι γίνονται κρατήσεις για υποκατηγορίες, όπως για έκδοση άδειας τρακτέρ και μοτοποδηλάτου, με τις σχολές στη συνέχεια να αλλάζουν το ραντεβού και να το μετατρέπουν σε εξέταση για άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι πολλές σχολές διαφημίζουν ότι μπορούν να διευθετήσουν ραντεβού για άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, πολύ νωρίτερα από την προσφερόμενη ημερομηνίας στο σύστημα.

Ο κύριος Κατσάρης ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, με τη Λεμεσό να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, καθότι εξαιτίας των “διπλοκρατήσεων”, τα επόμενα διαθέσιμα ραντεβού για εξασφάλιση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου είναι το Μάιο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών με τις σχολές οδηγών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο Πανίκος Κατσάρης δήλωσε ότι προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα, θα πρέπει, είτε να απαγορευθούν οι κρατήσεις για τις υποκατηγορίες, είτε να απαγορευθεί η μετατροπή των ραντεβού για εξασφάλιση άδειας τρακτέρ και μοτοσικλέτας, σε ραντεβού για άδεια αυτοκινήτου.

Χ.Π. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2024 – 07:55

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/21/katakhreseis-apo-skholes-odegon-ste-dieuthetese-exetases-gia-apoktese-adeias-odegeses/

Διαβάστε περισσότερα