Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου.


Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με βασικά ζητήματα στο τραπέζι, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ, ενεργειακά θέματα, τις περιφερειακές εξελίξεις, ως επίσης και τις ευρω – ισραηλινές σχέσεις.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δηλώσεις των δύο ηγετών.

Κατά την άφιξη του κυρίου Νετανιάχου στο Προεδρικό Μέγαρο, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση εθνικών ύμνων.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου.

Νετανιλάχου Προεδρικό Χριστοδουλίδης 3453463453.jpg

Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως οι δύο χώρες διατηρούν μία στρατηγική συνεργασία. Σημείωσε ότι θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σε πολλά ζητήματα και πως χρειάζονται αποφάσεις, κυρίως στα ενεργειακά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τη βοήθεια του Ισραήλ στις πρόσφατες πυρκαγιές στη Λεμεσό.

Στην αντιφώνησή του, ο κύριος Νετανιάχου είπε πως η φιλία των δύο χωρών γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή και ότι υπάρχουν πολλά οφέλη, σε τομείς όπως το εμπόριο και η ασφάλεια.

Σε λίγη ώρα φθάνει στην Κύπρο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της αυριανής τριμερούς συνόδου κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2023 – 19:59

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/3/kat-idian-sunantese-me-ton-niko-khristodoulide-eikhe-o-prothupourgos-netaniakhou-7380659/

Διαβάστε περισσότερα