Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κάμερες Φωτοεπισήμανσης: Στην Ολομέλεια της Βουλής προτάσεις για τροποποιήσεις σε σχέση με...

Κάμερες Φωτοεπισήμανσης: Στην Ολομέλεια της Βουλής προτάσεις για τροποποιήσεις σε σχέση με τις ποινές και τα εξώδικα

Κάμερες Φωτοεπισήμανσης: Στην Ολομέλεια της Βουλής προτάσεις για τροποποιήσεις σε σχέση με τις ποινές και τα εξώδικα

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται σύντομα προτάσεις νόμου για τροποποιήσεις σε σχέση με τις ποινές και τα εξώδικα, που επιβάλλονται για παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, με αφορμή τη λειτουργία των καμερών φωτοεπισήμανσης.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας, ανέφερε ότι, μετά το “πράσινο φως” από τον υπουργό Μεταφορών, θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια δύο προτάσεις:

Η αύξηση της προθεσμίας αποπληρωμής του εξώδικου προστίμου από τριάντα μέρες σε εξήντα ή ενενήντα και η αύξηση των βαθμών ποινής από δώδεκα σε δεκαέξι, πριν ο οδηγός οδηγηθεί στο Δικαστήριο με την πιθανότητα να του επιβληθεί στέρηση του δικαιώματος κατοχής άδειας οδήγησης.

‘Αλλες προτάσεις νόμου, για το ίδιο ζήτημα, θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών.

https://news.rik.cy/article/2024/9/26/kameres-photoepisemanses-sten-olomeleia-tes-boules-protaseis-gia-tropopoieseis-se-skhese-me-tis-poines-kai-ta-exodika/

Διαβάστε περισσότερα