Home riknews.com.cy (Κύπρος) Καλό ξεκίνημα για τον Παύλο Κοντίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Καλό ξεκίνημα για τον Παύλο Κοντίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Καλό ξεκίνημα για τον Παύλο Κοντίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα


Καλό ξεκίνημα για τον Παύλο Κοντίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

13 Αυγούστου 2023 – 17:46

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αυγούστου 2023 – 17:48

Πολύ καλά ξεκίνησε η προσπάθεια του Παύλου Κοντίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, το οποίο πραγματοποιείται στη Χάγη και συγκεκριμένα την περιοχή Σεβενίνγκεν.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος, που συμμετέχει στον Μπλε Στόλο, ήταν τέταρτος στην εναρκτήρια ιστιοδρομία της διοργάνωσης, ενώ ολοκλήρωσε τις σημερινές (13/08) του προσπάθειες τερματίζοντας δεύτερος στη δεύτερη κούρσα.

Έτσι, στη γενική κατάταξη κατέχει την τρίτη θέση με 6 βαθμούς, ακολουθώντας τον Κροάτη – και μέλος της προπονητικής του ομάδας – Tonci Stipanovic, που πέτυχε δυο πρωτιές (2β.) Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βρετανός Michael Beckett που είχε μία 3η και μία 1η θέση (4β.). Tη Δευτέρα (14/08) θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο ιστιοδρομίες, ενώ ισάριθμες είναι προγραμματισμένες να γίνουν και την Τρίτη (15/08).

Ακολούθως, υπάρχει ρεπό πριν οι ιστιοπλόοι χωριστούν σε Χρυσό και Αργυρό Στόλο για τις τελευταίες τέσσερις κούρσες (δύο Πέμπτη και ισάριθμες Παρασκευή) προτού σχηματιστεί η τελική δεκάδα που θα διαγωνιστεί στην κούρσα μεταλλίων της επόμενης Κυριακής (20/08). Υπενθυμίζεται ότι από τη διοργάνωση θα βγουν οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Στην κλάση σκαφών Laser, όπου αγωνίζεται ο Κοντίδης, θα δοθούν 16 Ολυμπιακές κάρτες.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αυγούστου 2023 – 17:48

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/13/kalo-xekinema-gia-ton-paulo-kontide-sto-pagkosmio-protathlema/

Διαβάστε περισσότερα