Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κάλεσμα Προέδρου στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές (Βίντεο)

Κάλεσμα Προέδρου στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές (Βίντεο)

Κάλεσμα Προέδρου στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές (Βίντεο)

Κάλεσμα προς τον κυπριακό λαό και ιδιαίτερα στους νέους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτές τις εκλογές, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας για γιορτή της Δημοκρατίας.


Σε δηλώσεις του στη Γεροσκήπου,μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι αυτές οι εκλογές με αυτή τη διπλή εκλογική διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Τα αποτελέσματα των εκλογών θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό θέματα πού άπτονται της καθημερινότητάς μας, μέσω των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και το ποιοι θα εκπροσωπούν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι απολύτως σεβαστά και από αύριο ξεκινά μια καινούργια μέρα δήλωσε ο Πρόεδρος.Ερωτηθείς για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής αυτοδιοίκησης , ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι εχουμε ενώπιον μας μια μεταρρύθμιση πού ψήφισε η Βουλή των αντιπροσώπων.

Έχουν δίκαιο αυτοί που λένε ότι υπάρχουν προκλήσεις ή προβλήματα και θα τα βρούμε μπροστά μας. είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν προκλήσεις αλλά και αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε αλλαγές.

Το μήνυμα σήμερα είναι ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση με τις πολύ πιο αυξημένες αρμοδιότητες έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Γι´αυτό και θα πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/6/9/kalesma-proedrou-stous-polites-gia-mazike-summetokhe-stis-ekloges-binteo/

Διαβάστε περισσότερα