Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κ. Λετυμπιώτης: “Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει μείωση των δανειστικών επιτοκίων”

Κ. Λετυμπιώτης: “Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει μείωση των δανειστικών επιτοκίων”

Κ. Λετυμπιώτης: “Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει μείωση των δανειστικών επιτοκίων”

Η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρέμβει και να επιβάλει στις τράπεζες μείωση των δανειστικών επιτοκίων, δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στον απόηχο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο υπουργός Οικονομικών είχε δεχθεί επικρίσεις όταν έστειλε σχετικά μηνύματα προς τις τράπεζες.

Ο κύριος Λετυμπιώτης επισήμανε πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο επικρατεί μία τάση μείωσης των επιτοκίων, υποδεικνύοντας, ωστόσο, ότι διαχρονικά στην Κύπρο, το ύψος των επιτοκίων δεν προσαρμόζεται με τους ρυθμούς που γίνεται σε άλλες χώρες.

Ανέφερε, παράλληλα, πως το θέμα της “επιτοκιακής πολιτικής” των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την αναστάτωση που έχει προκληθεί με την παραβατική συμπεριφορά ασυνόδευτων ανήλικων σε στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα, είπε πως η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται.

Τόνισε ότι δεν είναι ευχάριστα τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά δεν πρέπει να γενικεύονται.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε, ακόμη, ότι την περασμένη εβδομάδα, η Βουλή ενημερώθηκε για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση, με στόχο τη δημιουργία μικρών δομών φιλοξενίας.

Π.Γ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2024 – 08:53

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/13/k-letumpiotes-e-kubernese-den-mporei-na-epibalei-meiose-ton-daneistikon-epitokion/

Διαβάστε περισσότερα