Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ισραήλ: Νέες πολύνεκρες επιθέσεις στον Λίβανο – Τουλάχιστον 356 τα θύματα…

Ισραήλ: Νέες πολύνεκρες επιθέσεις στον Λίβανο – Τουλάχιστον 356 τα θύματα…

Ισραήλ: Νέες πολύνεκρες επιθέσεις στον Λίβανο – Τουλάχιστον 356 τα θύματα…

Photo by Kawnat HAJU / AFP


Δραματικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επεκτείνει τα μαζικά αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως βομβαρδίζει τη Βηρυτό, με πηγή ασφαλείας να αναφέρει ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Ο διοικητής της Χεζμπολάχ για το νότιο μέτωπο του Λιβάνου έγινε στόχος ισραηλινού πλήγματος, στα νότια προάστια της Βηρυτού απόψε.

Στο μεταξύ ο Βενιαμίν Νετανιάχου συνέστησε στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», την στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

Ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, δήλωσε πως τουλάχιστον 356 άνθρωποι, εκ των οποίων 24 παιδιά και 42 γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα στις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο και 1.246 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως «ό,τι δεν καταλαβαίνει η Χεζμπολάχ με βία, θα το καταλάβει με περισσότερη βία».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ/ΕΡΤ

ΚΩΣ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2024 – 21:36

https://news.rik.cy/article/2024/9/23/israel-nees-polunekres-epitheseis-ston-libano-toulakhiston-356-ta-thumata/

Διαβάστε περισσότερα