Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ισραήλ: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στην Ράφα

Ισραήλ: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στην Ράφα

Ισραήλ: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στην Ράφα

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, το Ισραήλ κορυφώνει τις προετοιμασίες του για ευρείας κλίμακας – χερσαία επιχείρηση στην Ράφα, όπου εξακολουθούν να συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι.


Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν περισσότερες συνοικίες της συνοριακής πόλης, και να κατευθυνθούν στη διευρυμένη ανθρωπιστική ζώνη στο Αλ Μαουάσι.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ κάλεσε, επίσης, τους κατοίκους άλλων 12 συνοικιών, στα βόρεια της Γάζας να σπεύσουν αμέσως σε καταφύγια.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μέχρι στιγμής, περίπου 300.000 κάτοικοι της Γάζας, έχουν ήδη καταφύγει στην περιοχή Αλ Μαουάσι.

Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος αρνήθηκε να συνεργαστεί με το Ισραήλ, για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας, μέσω του περάσματος στην Ράφα. Αιτία, όπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, είναι η “απαράδεκτη κλιμάκωση” από πλευράς του Τελ Αβίβ.       

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2024 – 05:54

https://news.rik.cy/article/2024/5/12/israel-koruphonontai-oi-proetoimasies-gia-eureias-klimakas-khersaia-epikheirese-sten-rapha-6487620/

Διαβάστε περισσότερα