Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις...

Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα

Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις προκλητικές αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.


Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πίτερ Στάνο, ανέφερε ότι οποιαδήποτε απειλή σε βάρος της Κύπρου ή άλλου κράτους-μέλους, αποτελεί απειλή εναντίον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Υπό αυτό το πρίσμα”, σημείωσε ο κύριος Στάνο, “οι Βρυξέλλες στηρίζουν πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία και τη δήλωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, για τις απειλές της Χεζμπολάχ”.

“Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη και να είμαστε δίπλα στην Κύπρο”, επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπογράμμισε την ίδια στιγμή, την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την κυβέρνηση του Λιβάνου, όσο και με άλλους εταίρους της στην περιοχή.

“Μοναδικός στόχος των επαφών μας είναι να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, διότι κανείς δεν έχει να κερδίσει από μια τέτοια εξέλιξη”, τόνισε ο Πίτερ Στάνο.

Σημείωσε, παράλληλα, πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, στο πλαίσιο του τακτικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Υπογράμμισε, πως η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, αποτελεί πηγή συνεχούς ανησυχίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2024 – 15:06

https://news.rik.cy/article/2024/6/20/iskhure-sterixe-pros-ten-kupriake-demokratia-ekphrazei-e-europaike-enose-meta-tis-anaphores-nasrala/

Διαβάστε περισσότερα