Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ικανοποίηση Πρόεδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα επαφών στη Λιθουανία

Ικανοποίηση Πρόεδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα επαφών στη Λιθουανία

Ικανοποίηση Πρόεδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα επαφών στη Λιθουανία

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των επαφών Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.


Για τα διαμειφθέντα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι έτυχε λεπτομερούς ενημέρωσης από αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο περιθώριο της ευρω – λατινοαμερικανικής Συνόδου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Είπε ότι καταγράφεται το ενδιαφέρον της Άγκυρας για ενίσχυση των ευρωτουρκικών σχέσεων, προσέγγιση που η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτή η προσέγγιση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο και της δικής του πρωτοβουλίας για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό.

Με ικανοποίηση, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, άκουσα ότι αυτή η προσέγγιση περνά μέσα από ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό και θεωρώ ότι θα κριθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις θα συνοδευτούν από συγκεκριμένες κινήσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Μαρία Ψαρά

ΣΤΣ / Μ.Χ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/18/ikanopoiese-proedrou-tes-demokratias-gia-ta-apotelesmata-epaphon-ste-lithouania/

Διαβάστε περισσότερα