Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ικανοποίηση Προέδρου για τη συνέχιση των άτυπων συναντήσεων

Ικανοποίηση Προέδρου για τη συνέχιση των άτυπων συναντήσεων

Ικανοποίηση Προέδρου για τη συνέχιση των άτυπων συναντήσεων

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση γιατί αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι άτυπες συναντήσεις σε διευρυμένη μορφή, με συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων, όπως έγινε και στο παρελθόν.


Εξέφρασε, επίσης αισιοδοξία για θετικές εξελίξεις, αν και, όπως είπε, “δεν είμαστε ακόμα εκεί”.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι, κατά το δείπνο, που κράτησε δύο ώρες, έγινε ανοικτή συζήτηση, σε κάποια σημεία εποικοδομητική, αλλά δεν άκουσε κάτι νέο από τον κύριο Τατάρ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, στις προτάσεις που υπέβαλε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, εκείνο που συμφωνήθηκε ήταν να γίνει συνάντηση στην Κύπρο για να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανοίγματος και νέων σημείων διέλευσης.

“Θέση μας”, κατά τη συζήτηση, είπε, “ήταν να διασφαλίσουμε το διαπραγματευτικό κεκτημένο, με τα έξι σημεία του Γενικού Γραμματέα”. “‘Εγιναν”, πρόσθεσε, “κάποιες εισηγήσεις από τον Γενικό Γραμματέα που δεν έγιναν δεκτές από τον τουρκοκύπριο ηγέτη, αλλά δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, για να επιρρίψω ευθύνες”.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνέχισης της αποστολής της κυρίας Ολγκίν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι επιθυμεί συνέχιση της προσπάθειας της, αλλά αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι κάποιος, πέραν του Γενικού Γραμματέα, είτε η κυρία Ολγκίν είτε άλλο πρόσωπο, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για προετοιμασία των άτυπων συναντήσεων.

NΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2024 – 14:12

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/16/ikanopoiese-proedrou-gia-te-sunekhise-ton-atupon-sunanteseon/

Διαβάστε περισσότερα