Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ικανοποίηση Λευκωσίας για το περιεχόμενο της Δήλωσης του ΣΑ για τα τεκταινόμενα...

Ικανοποίηση Λευκωσίας για το περιεχόμενο της Δήλωσης του ΣΑ για τα τεκταινόμενα στην Πύλα

Ικανοποίηση Λευκωσίας για το περιεχόμενο της Δήλωσης του ΣΑ για τα τεκταινόμενα στην Πύλα

Ικανοποίηση εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, για το περιεχόμενο της Δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για τις εξελίξεις στην Πύλα.


Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι αναμένει όπως τερματιστούν αμέσως οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς, στη βάση της έκκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τονίζει ότι οι κατοχικές δυνάμεις σχεδίασαν και επιχείρησαν να υλοποιήσουν μια νέα και σοβαρότατη στρατιωτική παραβίαση στη νεκρή ζώνη.

Προσθέτει ότι η επιχειρούμενη ασφαλτόστρωση του δρόμου μεταξύ του κατεχόμενου χωριού Άρσους και της Πύλας, αποτελεί παραβίαση του στάτους κβο στην περιοχή και αντίκειται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών υποδεικνύει ότι οι οργανωμένες απειλές και βιαιοπραγίες σε βάρος των ειρηνευτών αποτελούν έγκλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού προς το προσωπικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Υπογραμμίζει ότι η ισχυρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στις αιτιάσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της Άγκυρας και στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη συνέχιση των τουρκικών ενεργειών, επηρεάζει αρνητικά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, καθώς και το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε ότι η Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας στέλνει σαφή μηνύματα ως προς την παραβίαση του στάτους κβο.

Σ.Σ / Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αυγούστου 2023 – 13:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/22/ikanopoiese-leukosias-gia-to-periekhomeno-tes-deloses-tou-sa-gia-ta-tektainomena-sten-pula/

Διαβάστε περισσότερα