Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ικανοποίηση κυβέρνησης για αποδοχή πρότασης του Προέδρου από τον Τατάρ για κοινή...

Ικανοποίηση κυβέρνησης για αποδοχή πρότασης του Προέδρου από τον Τατάρ για κοινή επίσκεψη στη ΔΕΑ

Ικανοποίηση κυβέρνησης για αποδοχή πρότασης του Προέδρου από τον Τατάρ για κοινή επίσκεψη στη ΔΕΑ

Ικανοποίηση για την αποδοχή της πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την πραγματοποίηση κοινής επίσκεψης των ηγετών των δύο κοινοτήτων στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, εξέφρασε η κυβέρνηση.


Μιλώντας στο Τρίτο, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταστεί εφικτό να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, ώστε να σταλούν τα σωστά μηνύματα για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο έργο της ΔΕΑ.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι πλέον υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις επαφές του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με την Τουρκία, αλλά και για τις προθέσεις όσον αφορά στο διορισμό απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Τόνισε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι συγκρατημένα αισιόδοξος και ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών του για επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Π.Γ / Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2023 – 08:52

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/19/ikanopoiese-kuberneses-gia-apodokhe-protases-tou-proedrou-apo-ton-tatar-gia-koine-episkepse-ste-dea/

Διαβάστε περισσότερα