Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ικανοποίηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Γερμανός Καγκελάριος

Ικανοποίηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Γερμανός Καγκελάριος

Ικανοποίηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Γερμανός Καγκελάριος

“Ικανοποίηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων προς θετική κατεύθυνση”, εξέφρασε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ύστερα από το “τετ α τετ” που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, στην Κωνσταντινούπολη.


Μιλώντας σε κοινή συνέντευξή τύπου με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κύριος Σολτς εξέφρασε την ελπίδα ότι οι φιλικές σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας θα διατηρηθούν.

Σε ότι αφορά το Μεσανατολικό, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις θέσεις του για το Ισραήλ και σημείωσε πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις επιθετικές πολιτικές του Τελ Αβίβ.

Από πλευράς του, ο Γερμανός Καγκελάριος υπέδειξε πως είναι γνωστό ότι το Βερολίνο διατηρεί διαφορετικές απόψεις από την Άγκυρα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υπογράμμισε την ίδια στιγμή, πως η αποκλιμάκωση και η κατάπαυση του πυρός, είναι ουσιαστικής σημασίας, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση αυτής της σύγκρουσης.

Σε ότι αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter που επιδιώκει να αποκτήσει η Τουρκία, ο Όλαφ Σόλτς σημείωσε ότι το πρόγραμμα είναι σε αρχικό στάδιο και αρκέστηκε να δηλώσει πως “θα υπάρξει πρόοδος”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στην αμυντική βιομηχανία έχει βελτιωθεί, σημειώνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει συμβάλει και η προσπάθεια του Γερμανού Καγκελάριου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Άννα Ανδρέου

ΠΑΣ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2024 – 21:46

https://news.rik.cy/article/2024/10/19/ikanopoiese-gia-ten-poreia-ton-ellenotourkikon-skheseon-exephrase-o-germanos-kagkelarios/

Διαβάστε περισσότερα