Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ικανοποίηση Γεραπετρίτη για το ότι επανεκκίνησαν οι άμεσες συζητήσεις για το...

Ικανοποίηση Γεραπετρίτη για το ότι επανεκκίνησαν οι άμεσες συζητήσεις για το Κυπριακό

Ικανοποίηση Γεραπετρίτη για  το ότι επανεκκίνησαν οι άμεσες συζητήσεις για το Κυπριακό


Ικανοποίηση Γεραπετρίτη για το ότι επανεκκίνησαν οι άμεσες συζητήσεις για το Κυπριακό

16 Οκτωβρίου 2024 – 16:14

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2024 – 16:20

Photo by KENZO TRIBOUILLARD AFP

Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι επανεκκίνησαν οι άμεσες συζητήσεις για το Κυπριακό.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Ερτ ο κύριος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι έχει συμβάλει καθοριστικά η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων για να επανέλθει στο προσκήνιο το Κυπριακό.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία έχει θέσει εδώ και πολύ καιρό το ζήτημα της κυριαρχικής ισότητας, δηλαδή της ύπαρξης δύο κρατών.

Τόνισε ότι το ζήτημα αυτό είναι εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου προσθέτοντας οτι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι πολύ σαφείς και ομιλούν για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Λύση ανέφερε ο κύριος Γεραπετρίτης θα πρέπει να υπάρξει εντός του πλαισίου του ΟΗΕ. Είναι χρήσιμο, πρόσθεσε, να συζητούν οι κοινότητες εκφράζοντας την ελπίδα η συζήτηση θα συνεχιστεί, έτσι ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για μία βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΦΙΛ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2024 – 16:20

https://news.rik.cy/article/2024/10/16/ikanopoiese-gerapetrite-gia-to-oti-epanekkinesan-oi-ameses-suzeteseis-gia-to-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα