Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γκότσης: Στον «ύψιστο βαθμό» η ετοιμότητα της Κύπρου για απομάκρυνση αμάχων

Γκότσης: Στον «ύψιστο βαθμό» η ετοιμότητα της Κύπρου για απομάκρυνση αμάχων

Γκότσης: Στον «ύψιστο βαθμό» η ετοιμότητα της Κύπρου  για απομάκρυνση αμάχων

Στον «ύψιστο βαθμό» η ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για απομάκρυνση αμάχων από την περιοχή, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί αίτημα για έναρξη οποιασδήποτε επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κύριος Γκότσης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε, επικεντρώνεται στο διπλωματικό πεδίο, όσον αφορά την κρίση στην περιοχή.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με το Ειδικό Σχέδιο Εστία για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από την περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, δεδομένης της κατάστασης στον Λίβανο και δημοσιεύματα για σχέδιο ετοιμότητας για μαζική εκκένωση Λιβάνου μέσω Κύπρου από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κύριος Γκότσης ανέφερε ότι η ετοιμασία «βρίσκεται στον ύψιστο βαθμό τόσο σε επίπεδο συνεργασίας με τις χώρες που έχουν ειδικό ενδιαφέρον αλλά και εσωτερικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Τα θέματα αυτά, ανέφερε ο κύριος Γκότσης συζητούνται στη σειρά επαφών που έχουν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου 2024 – 13:12

https://news.rik.cy/article/2024/9/25/gkotses-ston-upsisto-bathmo-e-etoimoteta-tes-kuprou-gia-apomakrunse-amakhon/

Διαβάστε περισσότερα