Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γιώργος Παπαναστασίου: Τερματικό στο Βασιλικό και πλωτή μονάδα έτοιμα προς χρήση μέχρι...

Γιώργος Παπαναστασίου: Τερματικό στο Βασιλικό και πλωτή μονάδα έτοιμα προς χρήση μέχρι το τέλος του 2025

Γιώργος Παπαναστασίου: Τερματικό στο Βασιλικό και πλωτή μονάδα έτοιμα προς χρήση μέχρι το τέλος του 2025


26 Οκτωβρίου 2024 – 15:05

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2024 – 15:08

Τη θέση ότι αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο το τερματικό στο Βασιλικό και η πλωτή μονάδα να είναι έτοιμα για χρήση μέχρι το τέλος του 2025 επανέλαβε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τρίτου “Πρόσωπο με Πρόσωπο”, είπε πως εντός δύο μηνών η πλωτή μονάδα «Προμηθέας» πρέπει να φύγει από την Σαγκάη όπου βρίσκεται και πρόσθεσε ότι αναμένεται να αγκυροβολήσει σε ευρωπαϊκό μεσογειακό κράτος για να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ο κύριος Παπαναστασίου εξέφρασε ταυτόχρονα αισιοδοξία ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου δεν θα χαθεί αφού όπως είπε το έργο έχει μπει σε πορεία υλοποίησης. Σημείωσε πως οι κύκλοι των Βρυξελλών παρακολουθούν πολύ στενά την Κύπρο για αυτό το θέμα. Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στα εκατό-ένα εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που θα προκηρύξει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί το έργο, ο κύριος Ππαναστασίου είπε, πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ετοιμαστούν οι όροι εντολής των ενδιαφερομένων και ακολούθως θα αρχίσει ο ανταγωνιστικός διάλογος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2024 – 15:08

https://news.rik.cy/article/2024/10/26/giorgos-papanastasiou-termatiko-sto-basiliko-kai-plote-monada-etoima-pros-khrese-mekhri-to-telos-tou-2025/

Διαβάστε περισσότερα