Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γιώργος Παπαναστασίου: Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή

Γιώργος Παπαναστασίου: Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή

Γιώργος Παπαναστασίου: Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και θα διαφανεί σύντομα κατά πόσο ισχύουν οι ισχυρισμοί του προέδρου της Τουρκίας περί συμφωνίας με το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.


Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “Από Μέρα σε Μέρα”, ο κύριος Παπαναστασίου είπε ότι η Λευκωσία δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφόρηση επί τούτου, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει πιο θετικά τη συνεργασία με την Κύπρο παρά με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν πιστεύει πως το Ισραήλ, μια φιλική χώρα, θα προβεί σε κινήσεις που θα επιβαρύνουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημείωσε, ακόμη, πως βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, οι διαβουλεύσεις για εισαγωγή και υγροποίηση ισραηλινού φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και ότι σύντομα θα έχει επαφές με τον Ισραηλινό ομόλογό του, για να διαπιστωθεί πώς προχωρούν τα χρονοδιαγράμματα.

Για τις επαφές του προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπείες ενεργειακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε ότι εκφράστηκε η ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποτελέσει μέρος των σχεδιασμών ανάπτυξης των κοιτασμάτων της περιοχής, ως εναλλακτικός διάδρομος προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Δ.Κ./Σ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 – 12:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/22/giorgos-papanastasiou-parakolouthoume-polu-prosektika-tis-energeiakes-exelixeis-sten-periokhe/

Διαβάστε περισσότερα