Home riknews.com.cy (Κύπρος) Για Κυπριακό και συνάντηση με Τζο Μπάιντεν, μίλησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Για Κυπριακό και συνάντηση με Τζο Μπάιντεν, μίλησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Για Κυπριακό και συνάντηση με Τζο Μπάιντεν, μίλησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει με πράξεις να αποδεικνύει την ετοιμότητά της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σε δηλώσεις μετά την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και η διεθνής κοινότητα, αναγνωρίζουν και στηρίζουν ουσιαστικά την προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Παράλληλα διεμήνυσε πως παρά τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις όποιες δυσκολίες, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τον τερματισμό της κατοχής και την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που θα έχει μεθαύριο στην Ουάσιγκτον με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η πρόσκληση για την συνάντηση, αποτελεί συνέχεια άλλων σημαντικών εξελίξεων, που αποδεικνύουν την ενίσχυση του περιφερειακού, αλλά και του διεθνούς αποτυπώματος της χώρας.

Επισήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, μπορεί να προσφέρει λύσεις σε θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύεται και η προσπάθεια για την απελευθέρωση του τόπου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2024 – 15:02

https://news.rik.cy/article/2024/10/28/gia-kupriako-kai-sunantese-me-tzo-mpainten-milese-o-proedros-khristodoulides/

Διαβάστε περισσότερα