Home riknews.com.cy (Κύπρος) Για κωλυσιεργία κατηγορούν τον ΟΚΥπΥ οι γιατροί. Ετοιμος να εξευρεθεί η χρυσή...

Για κωλυσιεργία κατηγορούν τον ΟΚΥπΥ οι γιατροί. Ετοιμος να εξευρεθεί η χρυσή τομή δηλώνει ο ΟΚΥπΥ

Για κωλυσιεργία κατηγορούν τον ΟΚΥπΥ οι γιατροί. Ετοιμος να εξευρεθεί η χρυσή τομή δηλώνει ο ΟΚΥπΥ

Για κωλυσιεργία στις διαβουλεύσεις για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, επέκρινε τον Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ο πρόεδρος του Κλάδου Γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Μωυσής Λάμπρου.


Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Λάμπρου υποστήριξε ότι αντί να γίνουν διαβουλεύσεις για συγκερασμό των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών, ο ΟΚΥπΥ αποφεύγει το διάλογο.

Με αίτημα τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό του ΟΚΥπΥ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ, ανακοίνωσαν τη λήψη απεργιακών μέτρων στα κρατικά νοσηλευτήρια, στις 25 Οκτωβρίου.

Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών, επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Μιλώντας, επίσης, στο Τρίτο, είπε ότι δεν δικαιολογείται η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως ο Οργανισμός κατέθεσε από τις αρχές Ιουλίου συγκεκριμένη πρόταση για συνομολόγηση συλλογικών συμβάσεων και είναι έτοιμος να τη συζητήσει, έτσι ώστε να εξευρεθεί η χρυσή τομή.

Διευκρίνισε την ίδια στιγμή, πως η πρόταση βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην οικονομική κατάσταση του Οργανισμούς Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και ότι οποιαδήποτε αύξηση θα συνδέεται με ένα σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 – 10:28

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/22/gia-kolusiergia-kategoroun-ton-okupu-oi-giatroi-etoimos-na-exeurethei-e-khruse-tome-delonei-o-okupu/

Διαβάστε περισσότερα