Home riknews.com.cy (Κύπρος) Για κίνδυνο περιφερειακής ανάφλεξης, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Για κίνδυνο περιφερειακής ανάφλεξης, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Για κίνδυνο περιφερειακής ανάφλεξης, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Photo by JOSEPH EID / AFP


Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, δήλωσε πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η χώρα του να μην “μπει στον πόλεμο” μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο περιφερειακής ανάφλεξης.

Σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Λιβάνιος πρωθυπουργός, που ηγείται ντε φάκτο της χώρας του, αφού δεν έχει Πρόεδρο εδώ και ένα χρόνο, ανέφερε ότι “ο Λίβανος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα” και ότι “ελλείψει εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, οι κίνδυνοι περιφερειακής κλιμάκωσης είναι μεγάλοι”.

“‘Εως σήμερα”, είπε, “βλέπω ότι η Χεζμπολάχ δρα με σύνεση και λογική, αλλά δεν μπορώ να καθησυχάσω τους πολίτες της χώρας μου”.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις 8 Οκτωβρίου, σε επεισόδια μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ στα σύνορα του Λιβάνου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 62 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 47 ήταν στρατιώτες της Χεζμπολάχ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023 – 20:14

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/30/gia-kinduno-periphereiakes-anaphlexes-proeidopoiei-o-prothupourgos-tou-libanou/

Διαβάστε περισσότερα