Home riknews.com.cy (Κύπρος) Για διαφθορά κατηγορήθηκε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε σχέση με εξυπηρετήσεις...

Για διαφθορά κατηγορήθηκε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε σχέση με εξυπηρετήσεις από την Τουρκία

Για διαφθορά κατηγορήθηκε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε σχέση με εξυπηρετήσεις από την Τουρκία

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ ‘Ανταμς κατηγορήθηκε σήμερα για δωροληψία και διαφθορά σε σχέση με εισφορές, ταξίδια και άλλες εξυπηρετήσεις από την Τουρκία.


Ανάμεσα στις κατηγορίες που εξετάζονται εναντίον του Δημάρχου της Νέας Υόρκης είναι ότι πίεσε τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της μεγαλούπολης να επιτρέψουν τα εγκαίνια του λεγόμενου “Σπιτιού της Τουρκίας”, στη Νέα Υόρκη, απέναντι από το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, παρά το ότι το τριαντα-δύο ορόφων κτήριο δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απειλήθηκε με απόλυση αν αντιδρούσε στα εγκαίνια του κτηρίου.

Παράλληλα ο Ανταμς φέρεται να έλαβε παράνομες δωρεές από πολίτες και αξιωματούχους στην Τουρκία και δωρεάν εισιτήρια από τις Τουρκικές Αερογραμμές.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που προέρχεται από τους Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/9/26/gia-diaphthora-kategoretheke-o-demarkhos-tes-neas-uorkes-se-skhese-me-exupereteseis-apo-ten-tourkia/

Διαβάστε περισσότερα