Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γ.Γ. ΑΚΕΛ: “Χωρίς λύση του Κυπριακού οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι”

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: “Χωρίς λύση του Κυπριακού οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι”

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: “Χωρίς λύση του Κυπριακού οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι”

Χωρίς λύση του Κυπριακού οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκική πλευρά προκλητικά επιχειρεί να εκμεταλλευθεί το αδιέξοδο και τη στασιμότητα για να προωθήσει κατοχικά τετελεσμένα.


Ο Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, που να πείθουν το διεθνή παράγοντα ότι όντως διαθέτει ειλικρινή πολιτική βούληση για λύση.

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση στον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για το πώς μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν.

Οι αναφορές του Στέφανου Στεφάνου έγιναν σε ομιλία του στο μνημόσυνο του καταδρομέα Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την εκδήλωση του πραξικοπήματος από αξιωματικό, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην επίθεση κατά του προεδρικού.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Στεφάνου τον κάλεσε να μην καταθέσει αύριο στεφάνι στους τάφους των στρατιωτών που επιτέθηκαν κατά του προεδρικού, για να μην επαναλάβει, όπως είπε το ίδιο λάθος που έκανε πέρσι, αντιγράφοντας την επαίσχυντη, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της προηγούμενης  κυβέρνησης.

Φ.Φ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2024 – 12:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/7/14/gg-akel-khoris-luse-tou-kupriakou-oi-kindunoi-einai-terastioi/

Διαβάστε περισσότερα