Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γερμανία: Παραδόθηκε στις αρχές ο 26χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ζόλιγκεν

Γερμανία: Παραδόθηκε στις αρχές ο 26χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ζόλιγκεν

Γερμανία: Παραδόθηκε στις αρχές ο 26χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ζόλιγκεν

Στη Γερμανία, 26χρονος Σύρος παραδόθηκε αργά το βράδυ σε αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν περιπολία, δηλώνοντας πως είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”, ο νεαρός – ο οποίος φορούσε ματωμένα ρούχα – ανέφερε στους αστυνομικούς πως είναι το άτομο το οποίο ψάχνουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ, επιβεβαίωσε πως οι αρχές έχουν στα χέρια τους τον ύποπτο τον οποίο αναζητούσαν για ώρες.

Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε πως ο φερόμενος ως δράστης, γεννήθηκε στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, και έφθασε στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022. Ζήτησε άσυλο στο Μπίλεφελντ και ένα χρόνο αργότερα έλαβε “επικουρική προστασία”, την οποία εξασφαλίζουν συχνά πρόσφυγες από χώρες όπου μαίνονται εμφύλιες συρράξεις.

Πρόκειται για σουνίτη μουσουλμάνο, ο οποίος μέχρι χθες δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής ισλαμιστής.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ενέργεια εκδίκησης για τους μουσουλμάνους που σκοτώνονται στη Λωρίδα της Γάζας και αλλού.

Λίγες ώρες προτού ο 26χρονος παραδοθεί στις Αρχές, η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της γερμανικής αστυνομίας, εισέβαλε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και συνέλαβε 36χρονο – ο οποίος όμως διαπιστώθηκε – δεν ήταν το άτομο το οποίο αναζητούσαν οι αρχές.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αυγούστου 2024 – 09:14

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/8/25/germania-paradotheke-stis-arkhes-o-26khronos-drastes-tes-tromokratikes-epitheses-sto-zoligken/

Διαβάστε περισσότερα