Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γάζα: 310 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στην πλωτή αποβάθρα -Αναφορές Χριστοδουλίδη

Γάζα: 310 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στην πλωτή αποβάθρα -Αναφορές Χριστοδουλίδη

Γάζα: 310 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στην πλωτή αποβάθρα -Αναφορές Χριστοδουλίδη

Συνολικά 310 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια εκφορτώθηκαν, χθες, για πρώτη φορά, στην πλωτή αποβάθρα, η οποία βρίσκεται στις ακτές της βόρειας Γάζας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Αμάλθεια”.


Η βοήθεια έφθασε στον παλαιστινιακό θύλακα δια θαλάσσης, από το λιμάνι της Λάρνακας. Τη διακίνηση του υλικού, ανέλαβε ο ισραηλινός στρατός.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις, σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να διευκολύνουν τη διακίνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, από στεριά, θάλασσα και αέρα, όπως προβλέπει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ερωτηθείς για την πρωτοβουλία “Αμάλθεια”, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι προχωρεί κανονικά και πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλά κράτη.

Σημείωσε ότι πολλές υπηρεσίες της Δημοκρατίας βρίσκονται σε συντονισμό, αφού η Κύπρος πρέπει να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, και την ίδια στιγμή να αξιοποιήσει τα χρήματα τα οποία καταφθάνουν, ώστε να αγοραστεί επιπλέον βοήθεια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΠΑΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2024 – 16:30

https://news.rik.cy/article/2024/5/18/gaza-310-paletes-me-anthropistike-boetheia-sten-plote-apobathra-anaphores-khristodoulide/

Διαβάστε περισσότερα