Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γ. Ελεγκτής: Ερωτήματα για την εταιρεία και τους μετόχους του Euroasia Interconnector

Γ. Ελεγκτής: Ερωτήματα για την εταιρεία και τους μετόχους του Euroasia Interconnector

Γ. Ελεγκτής: Ερωτήματα για την εταιρεία και τους μετόχους του Euroasia Interconnector

Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες το κυπριακό κράτος παρουσιάζεται ως ενδιαφερόμενος επενδυτής στην κατασκευή του Euroasia Interconnector, ενός έργου που επρόκειτο αρχικά να υλοποιηθεί καθαρά με ιδιωτικούς πόρους, εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.


Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Τρίτου, «Πρόσωπο με Πρόσωπο», είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα χορηγήσει το έργο με 100 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα αντληθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αναφέρθηκε και σε ρήτρα, βάσει της οποίας θα υπάρχει πρόσθετο τέλος στους λογαριασμούς των καταναλωτών, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη της επένδυσης.

Ο κύριος Μιχαηλίδης διερωτήθηκε εάν το κράτος θα όφειλε να γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας με την οποία συναλλάσσεται για το έργο.

Κατήγγειλε ότι, από το 2011, όταν ιδρύθηκε η εταιρία, με δηλωμένο μετοχικό κεφάλαιο πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, η συγκεκριμένη οντότητα δεν έχει υποβάλει ποτέ οικονομικές καταστάσεις στον Έφορο Εταιρειών.

Ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη συνεργάστηκαν με την εταιρία.

ΣΤΣ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/2/g-elegktes-erotemata-gia-ten-etaireia-kai-tous-metokhous-tou-euroasia-interconnector/

Διαβάστε περισσότερα