Home riknews.com.cy (Κύπρος) Γ. Αντωνίου: “Με όπλο τη στήριξη των κομμάτων ο Πρόεδρος θα πράξει...

Γ. Αντωνίου: “Με όπλο τη στήριξη των κομμάτων ο Πρόεδρος θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις απευθείας διαπραγματεύσεων”

Γ. Αντωνίου: “Με όπλο τη στήριξη των κομμάτων ο Πρόεδρος θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις απευθείας διαπραγματεύσεων”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο δείπνο την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, έχοντας την απαραίτητη πολιτική στήριξη να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις απευθείας διαπραγματεύσεων, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.


Ανέφερε πως στο Εθνικό Συμβούλιο συζητήθηκαν οι κόκκινες γραμμές τις οποίες θέτει η Λευκωσία.

Ο κύριος Αντωνίου εξήγησε ότι στα ζητήματα που προτάσσει ο Ερσίν Τατάρ για απευθείας πτήσεις, εμπόριο και επαφές, η απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η μία διεθνής προσωπικότητα, ιθαγένεια και κυριαρχία. Πρόσθεσε πως για τη Λευκωσία αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι θα ζητηθεί από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να κινηθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επεσήμανε δε, πως η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει τουλάχιστον να αποδεχθεί τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, επισημαίνοντας πως θα ήταν άδικο και παράλογο να δεσμευθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά να δώσει περισσότερα, χωρίς η ίδια να πάρει κάτι.

ΧΠ / ΜΑ

https://news.rik.cy/article/2024/10/8/g-antoniou-me-oplo-te-sterixe-ton-kommaton-o-proedros-tha-praxei-oti-einai-dunaton-oste-na-demiourgethoun-oi-proupotheseis-apeutheias-diapragmateuseon/

Διαβάστε περισσότερα