Home riknews.com.cy (Κύπρος) Eurostat: Τον τρίτο ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε η Κύπρος

Eurostat: Τον τρίτο ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε η Κύπρος

Eurostat: Τον τρίτο ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε η Κύπρος


06 Σεπτεμβρίου 2024 – 21:11

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2024 – 21:21

Photo by AFP INA FASSBENDER

Τον τρίτο ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον δεύτερο στην Ευρωζώνη, παρουσίασε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 η Κύπρος, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat.

Το κυπριακό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε με ρυθμό 3,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, με την συγκεκριμένη επίδοση να βρίσκεται μόνο, πίσω από τη Μάλτα και την Πολωνία.

Επιπλέον, η κυπριακή οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό πολλαπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, που είναι μόλις 0,8% και 0,6% αντίστοιχα.

Η Κυπριακή οικονομία διατηρεί την ανοδική πορεία, η οικονομική πολιτική που η Κυβέρνηση @Christodulides εφαρμόζει διατηρεί την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Η Κύπρος απελευθερώνει τις δυνατότητες της μέσα από μεθοδική και στοχευμένη δουλειά. Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος…

— Λετυμπιώτης Κων/νος (@letymbiotis) September 6, 2024

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνει πως η κυπριακή οικονομία διατηρείται σε ανοδική πορεία, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης κρατά την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η δημιουργία ελπίδας και προοπτικής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2024 – 21:21

https://news.rik.cy/article/2024/9/6/eurostat-ton-trito-pselotero-ruthmo-anaptuxes-sten-europaike-enose-kategrapse-e-kupros/

Διαβάστε περισσότερα