Home riknews.com.cy (Κύπρος) Eurostat: Το 25% των εργαζομένων στην Κύπρο αδυνατεί να πάει διακοπές

Eurostat: Το 25% των εργαζομένων στην Κύπρο αδυνατεί να πάει διακοπές

Eurostat: Το 25% των εργαζομένων στην Κύπρο αδυνατεί να πάει διακοπές

Τα ανησυχητικά ευρήματα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC) και της Eurostat, που καταδεικνύουν πως ένας στους τέσσερεις Κύπριους εργαζόμενους αδυνατούν να πάνε διακοπές λόγω οικονομικών δυσκολιών, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.


Όπως αναφέρει η ΣΕΚ, “το φαινόμενο προκαλεί σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα ζωής και την οικονομική ευημερία των εργαζομένων”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «τόσο ο κ. Μάτσας όσο και η κ. Ευαγγέλου τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης της κοινωνικής παρέμβασης, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική στήριξη των εργαζομένων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους».

Αναφέρεται επίσης ότι συζητήθηκαν και πιθανοί τρόποι ανακούφισης των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και «υπογραμμίστηκε, την ίδια ώρα, η σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ληφθούν μέτρα που θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων».

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι η συνάντηση έκλεισε με δέσμευση για περαιτέρω διάλογο και παρακολούθηση της κατάστασης.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Αυγούστου 2024 – 16:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/8/6/eurostat-to-25-ton-ergazomenon-sten-kupro-adunatei-na-paei-diakopes/

Διαβάστε περισσότερα