Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ετοιμότητα Λευκωσίας για τριμερή συνάντηση. Καθοριστική η επικείμενη συνάντηση Γκουτέρες-Ερντογάν

Ετοιμότητα Λευκωσίας για τριμερή συνάντηση. Καθοριστική η επικείμενη συνάντηση Γκουτέρες-Ερντογάν

Ετοιμότητα Λευκωσίας για τριμερή συνάντηση. Καθοριστική η επικείμενη συνάντηση Γκουτέρες-Ερντογάν

Η επικείμενη συνάντηση Γκουτέρες – Ερντογάν, σήμερα, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι καθοριστική ως προς την έκβαση των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα για τριμερή συνάντηση στο Κυπριακό.


Μετά το χθεσινοβραδινό “τετ α τετ” με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητά του για τριμερή συνάντηση, “οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αφεθεί ο Γενικός Γραμματέας να “κάνει τη δουλειά του”.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, ότι από τη συνάντηση Γκουτέρες – Ερντογάν θα προκύψουν κάποια θετικά αποτελέσματα, ως προς την πραγματοποίηση μιας τριμερούς συνάντησης, η οποία – όπως τόνισε – θα έχει και συνέχεια.  

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού είναι πολιτικά δεσμευμένος, όχι μόνο στην επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά και στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Είπε, ακόμη, ότι κατά τη συνάντηση, ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλα όσα έπραξε η ελληνοκυπριακή πλευρά στους δεκαοκτώ μήνες διακυβέρνησής του – μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και όχι ευχολόγια – τα οποία αποδεικνύουν την πολιτική βούληση και την ετοιμότητα της Λευκωσίας, για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι η συνάντηση ξεκίνησε με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να ευχαριστεί την Κυπριακή Δημοκρατία, για το ρόλο της στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2024 – 05:47

https://news.rik.cy/article/2024/9/24/etoimoteta-leukosias-gia-trimere-sunantese-kathoristike-e-epikeimene-sunantese-gkouteres-erntogan/

Διαβάστε περισσότερα