Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ετοιμότητα για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις εκφράζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ετοιμότητα για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις εκφράζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ετοιμότητα για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις εκφράζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για άμεση επάνοδο στις διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, υπογράμμισε εκ νέου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σε χαιρετισμό του στην 44η αντικατοχική πορεία Μόρφου, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι παραμένει με πράξεις, προσηλωμένος στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη λύσης που θα καθιστά την Κύπρο ένα κανονικό κράτος, χωρίς κατοχικό στρατό, εγγυητές και επεμβατικά δικαιώματα.

Διεμήνυσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει την απαραίτητη πολιτική βούληση και θα διεκδικήσει την επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να διαφανούν οι προθέσεις ενός εκάστου.

Επισήμανε πως μεταβαίνει στην Νέα Υόρκη ενθαρρυμένος και ενισχυμένος από την πολιτική ηγεσία, παρά την όποια κριτική και τις διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι θα τιμήσει τους όρους εντολής που έλαβε από τον κυπριακό λαό και θα εξαντλήσει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα, για αναζήτηση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

Υπέδειξε, μάλιστα, πως ο ίδιος δεν πρόκειται να σταματήσει την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας.

Σημείωσε ότι το σύνθημα “Φτάνει πια” της φετινής εκδήλωσης των Μορφιτών, εκφράζει την οργή και την αγωνία για τα 50 χρόνια της κατοχής, αλλά την ίδια ώρα ενισχύει την αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/10/13/etoimoteta-gia-epanodo-stis-diapragmateuseis-ekphrazei-o-proedros-khristodoulides/

Διαβάστε περισσότερα