Home riknews.com.cy (Κύπρος) Έτοιμος να συζητήσει τη συνολική επίλυση του Κυπριακού στη βάση της ομοσπονδίας,...

Έτοιμος να συζητήσει τη συνολική επίλυση του Κυπριακού στη βάση της ομοσπονδίας, δήλωσε ο Πρόεδρος

Έτοιμος να συζητήσει τη συνολική επίλυση του Κυπριακού στη βάση της ομοσπονδίας, δήλωσε ο Πρόεδρος

Ετοιμότητα να συζητήσει σχεδόν κάθε ζήτημα που άπτεται της επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να συζητήσει οποιοδήποτε άλλο μοντέλο λύσης, πλην της ομοσπονδίας.


Σε συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι οποιοδήποτε άλλη μορφή λύσης θα ήταν καταστροφική τόσο για τους Ελληνοκυπρίους όσο και για τους Τουρκοκυπρίους. Επομένως, πρόσθεσε, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για λύση δύο κρατών.

Για την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι δεν θα υποκατασταθεί ρόλος των Ηνωμένων Εθνών. Επανέλαβε την επιθυμία συνέχισης των διαπραγματεύσεων από το σημείο διακοπής τους στο Κραν Μοντανά.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έχει κάποιες ιδέες για την παροχή διευκολύνσεων στους Τουρκοκυπρίους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα ανακοινώσει σε μεταγενέστερο στάδιο. Επεσήμανε ότι πρόκειται για ζητήματα που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί, στη διαδικασία αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό.

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/11/etoimos-na-suzetesei-te-sunolike-epiluse-tou-kupriakou-ste-base-tes-omospondias-delose-o-proedros/

Διαβάστε περισσότερα