Home riknews.com.cy (Κύπρος) Έτοιμη η Κύπρος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών

Έτοιμη η Κύπρος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών

Έτοιμη η Κύπρος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών

Την ετοιμότητα των αρμοδίων αρχών να ανταποκριθούν στο ρόλο της Κύπρου ως ανθρωπιστική θαλάσσια δίοδος προς τη Γάζα, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Ιωάννου.  


Χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην όλη προσπάθεια και υπενθύμισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε τη βούληση του, η Κύπρος να αποτελέσει ανθρωπιστική θαλάσσια οδό.

Ο κύριος Ιωάννου υπέδειξε πως τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και τα υπόλοιπα υπουργεία βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, σε περίπτωση που η Κύπρος χρειαστεί να αποτελέσει κέντρο φιλοξενίας υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι επιθυμούν να επαναπατριστούν.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν οι υποδομές αλλά και το προσωπικό, ώστε η Κύπρος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών.

Ο κύριος Ιωάννου εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Λιβάνου και της Συρίας στην σύρραξη στο Ισραήλ, θα υπάρξει αύξηση της ροής μεταναστών στην Κύπρο, αλλά και σε όλη η Ευρώπη.

Είπε ότι το κράτος οφείλει να ανταποκριθεί με βάση τις διεθνείς συμβάσεις, ωστόσο επισήμανε πως οι δυνατότητες της χώρας είναι περιορισμένες.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι εάν η Κύπρος κληθεί να διαχειριστεί δυσανάλογους αριθμούς, θα ζητήσει οικονομική και τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2023 – 12:33

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/28/etoime-e-kupros-na-antapokrithei-apotelesmatika-ston-epanapatrismo-upekoon-triton-khoron/

Διαβάστε περισσότερα