Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ερωτήματα ΑΚΕΛ για χειρισμούς κυβερνήσεων Χριστοδουλίδη – Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στο έργο...

Ερωτήματα ΑΚΕΛ για χειρισμούς κυβερνήσεων Χριστοδουλίδη – Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης

Ερωτήματα ΑΚΕΛ για χειρισμούς κυβερνήσεων Χριστοδουλίδη – Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης

Ερωτήματα σε σχέση με τους χειρισμούς των κυβερνήσεων Χριστοδουλίδη και Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ θέτει, σε ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ με αφορμή την παράταση των διαβουλεύσεων.


Διερωτάται πώς η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έστησε προεκλογική φιέστα το 2022, όταν δεν είχαν διευκρινιστεί το τελικό κόστος, η βιωσιμότητα, το όφελος για τον καταναλωτή και οι ρήτρες που πρέπει να εισαχθούν, για να αποφευχθεί η εξάρτηση της Κύπρου από μία και μόνο πηγή.

Το ΑΚΕΛ ρωτά, επίσης, πώς η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ήταν, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, έτοιμη να συμφωνήσει στο έργο, όταν πολλές καθοριστικές παράμετροι παραμένουν άγνωστες και αδιευκρίνιστες, όπως και το κεφαλαιώδες θέμα της ανάληψης του γεωπολιτικού ρίσκου.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι εδώ και πολύ καιρό ζητούσε απαντήσεις, αλλά η κυβέρνηση είτε δεν είχε, είτε δεν έδινε απαντήσεις και δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να αντεπεξέλθει.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/9/12/erotemata-akel-gia-kheirismous-kuberneseon-khristodoulide-anastasiade-desu-sto-ergo-elektrikes-diasundeses/

Διαβάστε περισσότερα