Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειo

Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειo

Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειo

Ο Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και το Ισραήλ, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν από κοινού, γεωτρήσεις, για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.


Είπε, ακόμη, ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει τη λειτουργία γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όχι μόνο προς την Τουρκία, αλλά και από την Τουρκία προς την Ευρώπη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, συμφώνησαν επίσης, να επισκεφθεί πρώτα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός την Τουρκία και στη συνέχεια, να ακολουθήσει δική του επίσκεψη στο Ισραήλ.

Συζήτησαν, ακόμα, την εγκαθίδρυση υπουργικού μηχανισμού για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η προχθεσινή συνάντηση Νετανιάχου – Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ήταν η πρώτη ηγετών των δύο χωρών, τα τελευταία επτά χρόνια και ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δεσμοί των δύο χωρών ενισχύονται.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι ο Νετανιάχου συνοδευόταν στη συνάντηση από τον επικεφαλής της Μοσάντ και ο Ερντογάν από πολυμελή αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν.  

ΠΧ/ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 – 18:03

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/22/erntogan-tourkia-kai-israel-skhediazoun-apo-koinou-geotreseis-sten-anatolike-mesogeio/

Διαβάστε περισσότερα