Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ερντογάν: Η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία

Ερντογάν: Η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία

Ερντογάν: Η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογαν, δήλωσε ότι η Χαμάς δίνει αγώνα στην Γάζα και για την Τουρκία, αφού “υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και την τιμή των μουσουλμάνων ενάντια στη συμμορία”, όπως είπε, “της γενοκτονίας”.


Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι είναι συκοφαντικό να αποκαλεί κάποιος την Χαμάς τρομοκρατική, αφού είναι, όπως είπε, αντιστασιακή οργάνωση, που διεξάγει επικό αγώνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι η Χαμάς είναι οι “Εθνικές Δυνάμεις” της Παλαιστίνης», αναφορά που παραπέμπει στις δυνάμεις του τουρκικού στρατού στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου και που, όταν είχε πρωτοειπωθεί από τον Τούρκο πρόεδρο, πέρσι, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι πάντα κρατούσε την Τουρκία “μακριά από τις περιφερειακές εντάσεις” και ότι η Αγκυρα ήταν πάντα, όπως και τώρα “μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όχι εκείνων που της έριχναν βενζίνη”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ως τρομοκρατική οργάνωση που διαπράττει την πιο βάναυση γενοκτονία του αιώνα στη Γάζα και χαρακτήρισε τον Νετανιάχου σφαγέα.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2024 – 18:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/9/erntogan-e-khamas-dinei-agona-ste-gaza-kai-gia-ten-tourkia/

Διαβάστε περισσότερα