Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει τη λύση δύο ίσων κρατών

Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει τη λύση δύο ίσων κρατών

Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει τη λύση δύο ίσων κρατών

Οι Τουρκοκύπριοι θα μείνουν για πάντα σε αυτό το νησί και η διεθνής κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει τη λύση δύο ίσων κρατών που θα συνυπάρχουν δίπλα – δίπλα, δήλωσε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη, για τα πανηγύρια του Αττίλα, 49 χρόνια μετά την απόβαση στις ακτές της Κερύνειας.


Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε μετά το μεσημέρι στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όπου τον υποδέχθηκε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, με τον οποίο τέλεσαν τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού και του νέου διαύλου προσγείωσης.

Αναφερόμενος στην τουρκική ονομασία του αεροδρομίου, ο Ερντογάν είπε ότι θα ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους τους μάρτυρες και τους ήρωες του έθνους του, όπως αποκάλεσε τα στρατεύματα εισβολής.

Για την επέκταση του αεροδρομίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ελπίζει να οδηγήσει σε αύξηση του τουρισμούς προς τα κατεχόμενα και να αρχίσουν το συντομότερο απευθείας πτήσεις από χώρες του εξωτερικού.

Οι προκλητικοί εορτασμοί στα κατεχόμενα θα κορυφωθούν με παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία, στις έξι το απόγευμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ.

ΑΤ/ΣΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2023 – 15:03

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/20/erntogan-e-diethnes-koinoteta-opheilei-na-uposterixei-te-luse-duo-ison-kraton/

Διαβάστε περισσότερα