Home riknews.com.cy (Κύπρος) Ερχιουρμάν: Η βάση για ενδεχόμενη συνολική λύση του κυπριακού είναι τα ψηφίσματα...

Ερχιουρμάν: Η βάση για ενδεχόμενη συνολική λύση του κυπριακού είναι τα ψηφίσματα ΟΗΕ

Ερχιουρμάν: Η βάση για ενδεχόμενη συνολική λύση του κυπριακού είναι τα ψηφίσματα ΟΗΕ

Τατάρ: Κανείς δεν πρέπει να περιμένει λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα


Ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, στα κατεχόμενα, Τουφάν Ερχιουρμάν, δήλωσε ότι “η βάση για ενδεχόμενη συνολική λύση του κυπριακού είναι τα ψηφίσματα του συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών” και ότι οι θέσεις του Ερσίν Τατάρ για δύο κρατικές οντότητες ή κυριαρχική ισότητα ή τρία άλφα δεν είναι αποδεκτές στη διεθνή κοινότητα.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν χαρακτήρισε σημαντικό το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη και εξίσου σημαντική την ιδέα πραγματοποίησης μιας διευρυμένης συνάντησης. Υπέδειξε, μάλιστα, ότι και μόνο το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Εθνη οργάνωσαν τέτοιο δείπνο, ενώ σε διάφορα μέρη του κόσμου λαμβάνουν χώρα σοβαρές συγκρούσεις, δείχνει ότι ο Οργανισμός δεν μένει μακριά από το Κυπριακό.

Δηλώσεις για το δείπνο έκανε, ξανά, στα κατεχόμενα και το Ερσίν Τατάρ. Επέμεινε ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι Τουρκοκύπριοι αναμένουν να επιλυθούν προβλήματα που έχουν σχέση με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

ΙΝ

https://news.rik.cy/article/2024/10/18/erkhiourman-e-base-gia-endekhomene-sunolike-luse-tou-kupriakou-einai-ta-psephismata-oee/

Διαβάστε περισσότερα