Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επιθέσεις του Ισραήλ και στην Συρία

Επιθέσεις του Ισραήλ και στην Συρία

Επιθέσεις του Ισραήλ και στην Συρία

Ο ισραηλινός στρατός διενήργησε χθες βράδυ και επιθέσεις εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, στην κεντρική Συρία.


Το συριακό υπουργείο ‘Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ είχαν στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο κέντρο της χώρας και ότι προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Το “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, ανέφερε ότι έγιναν αρκετές ισραηλινές επιδρομές, με στόχο αποθήκη όπλων, νοτίως της πόλης Χομς και αποθήκη πυραύλων στην ανατολική επαρχία Χάμα. Ακολούθησαν διαδοχικές εκρήξεις, στις δύο περιοχές.

Νωρίτερα, χθες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν, στη Χομς, φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που προέρχονταν από το Ιράκ.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν ότι από το 2011, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιδρομές στη χώρα με στόχο τον συριακό στρατό και τις φιλοϊρανικές οργανώσεις, κυρίως τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που αναπτύχθηκαν στο συριακό έδαφός για υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι ισραηλινές αρχές σχολιάζουν σπάνια αυτά τα πλήγματα, αλλά δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να επεκτείνει την παρουσία του στη Συρία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Οκτωβρίου 2024 – 06:13

https://news.rik.cy/article/2024/10/7/epitheseis-tou-israel-kai-sten-suria/

Διαβάστε περισσότερα