Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επιθέσεις Ισραήλ σε Δυτική Όχθη και ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ

Επιθέσεις Ισραήλ σε Δυτική Όχθη και ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ

Επιθέσεις Ισραήλ σε Δυτική Όχθη και ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ διενεργεί από το πρωί επιθέσεις στη Δυτική Όχθη και την ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ.


Όπως μεταδίδεται, κτύπησαν τον προσφυγικό καταυλισμό της Καλαντίγια κοντά στην Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα βομβαρδίστηκαν δύο καταυλισμοί Παλαιστίνιων προσφύγων στην Ιεριχώ και τη Τζενίν. Υπάρχουν επίσης αναφορές για βομβαρδισμούς αυτοκινητοπομπής αμάχων που φεύγουν από τη βόρεια Γάζα με εβδομήντα νεκρούς.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις διενεργούν χερσαία εισβολή στη Γάζα από το σημείο του φράκτη στο οποίο εισήλθε το περασμένο Σάββατο η Χαμάς στο Ισραήλ. Επιθέσεις διενεργούνται επίσης από τη θάλασσα στην ανατολική και δυτική Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ τανκ 2346 Photo by JACK GUEZ  AFP.jpg

Τελεσίγραφο εκκένωσης έχει δοθεί για τα νοσοκομεία της Γάζας τα οποία όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αδύνατον να εκκενωθούν χωρίς να κινδυνέψουν οι κρίσιμα τραυματίες.

Το CNN μεταδίδει δήλωση του Παλαιστίνιου υπουργού Υγείας σύμφωνα με τον οποίο γιατροί και ασθενοφόρα έχουν κτυπηθεί από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης ασθενών από τα νοσοκομεία.

Η ΕΡΤ μετέδωσε νωρίτερα ότι ήχησαν οι σειρήνες και σήμανε συναγερμός στο Ισραήλ, για νέες πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε στοχευμένες εφόδους με πυροβολικό και τεθωρακισμένα στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την εξουδετέρωση ενόπλων της Χαμάς και τον εντοπισμό ομήρων. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι κατά τις επιχειρήσεις αυτές εντοπίστηκαν νεκροί κάποιοι εκ των αγνοουμένων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, CNN, ΕΡΤ, ΑΠΕ

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2023 – 08:53

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/14/epitheseis-israel-se-dutike-okhthe-kai-eurutere-periokhe-tes-ierousalem/

Διαβάστε περισσότερα