Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επιτάχυνση των επιστροφών παράνομων μεταναστών θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Επιτάχυνση των επιστροφών παράνομων μεταναστών θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Επιτάχυνση των επιστροφών παράνομων μεταναστών θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ζητήσουν την επιτάχυνση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης και 18ης Οκτωβρίου.


Το μεταναστευτικό ζήτημα θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος στην επόμενη σύνοδο κορυφής.

Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να επισημάνει, επίσης, ότι η μετανάστευση είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση.

Επιπλέον, αναμένεται να ζητήσει εντατικοποίηση της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης των μεταναστών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια και να καταπολεμηθεί η εμπορία ανθρώπων.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ζητήσουν, επίσης, από την Κομισιόν και το Συμβούλιο, να υποβάλουν “ταχέως” μια νέα κοινή προσέγγιση για τις επιστροφές.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπενθυμίσει και την αποφασιστικότητά του, να εξασφαλίσει αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ένωσης, με διάφορα διαθέσιμα μέσα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/10/8/epitakhunse-ton-epistrophon-paranomon-metanaston-tha-zetesoun-oi-europaioi-egetes/

Διαβάστε περισσότερα