Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επιστολη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επιστολη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επιστολη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επιστολη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το άτυπο δείπνο στην Νέα Υόρκη όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Στην επιστολή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαριστεί τον Αντόνιο Γκουτέρες για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και εκφράζει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί. Ο κύριος Λετυμπιώτης είπε πως αναμένεται τα επόμενα βήματα να καθοριστούν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ερωτηθείς σε σχέση με την διευρυμένη επικείμενη συνάντηση είπε πως επιθυμία της δικής μας πλευράς είναι να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ενώ έχουμε καταθέσει και εισηγήσεις, όπως ανέφερε ο κύριος Λετυμπιώτης. Ανάφερε επίσης πως αναμένεται ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε άλλο σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως στόχος είναι να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η συνάντηση με τον Ερσιν Τατάρ εκφράζοντας την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κύριος Λετυμπιώτης είπε πως ήταν η τρίτη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου σε περίοδο ενός μηνός και χαρακτήρησε επικοδομητική την ανταλλαγή απόψεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/10/22/epistole-ston-geniko-grammatea-ton-enomenon-ethnon-apesteile-o-proedros-tes-demokratias/

Διαβάστε περισσότερα