Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επικριτική επί της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον πόλεμο στη Γάζα η...

Επικριτική επί της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον πόλεμο στη Γάζα η βρετανική κυβέρνηση

Επικριτική επί της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον πόλεμο στη Γάζα η βρετανική κυβέρνηση

Επικριτική επί της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου  για τον πόλεμο στη Γάζα , εμφανίστηκε η βρετανική κυβέρνηση. Η απόφαση του Δικαστηρίου ζητούσε από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.


Ο λόγος που δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός είναι επειδή η Χαμάς απέρριψε μια πολύ γενναιόδωρη συμφωνία για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων  , δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρειν Όφις. “Παρόμοιες παρεμβάσεις όπως αυτή του διεθνούς δικαστηρίου,θα ενισχύσει την άποψη της Χαμάς ότι μπορεί να συνεχίσει να κρατάει τους ομήρους και να παραμένει στη Γάζα.

Κι αν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη ούτε λύση των δύο κρατών”, ήταν η τοποθέτηση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση κινείται η Ισπανία, η οποία απεφάσισε να  αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Η Ισπανίδα Υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στη Γάζα  βρίσκεται σε εξέλιξη μιά πραγματική γενοκτονία.

https://news.rik.cy/article/2024/5/25/epikritike-epi-tes-apophases-tou-diethnous-dikasteriou-gia-ton-polemo-ste-gaza-e-bretanike-kubernese/

Διαβάστε περισσότερα