Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επικρίσεις ψευδοκράτους για διακοπή των μονοήμερων εκδρομών στα κατεχόμενα – Χαιρετίζει την...

Επικρίσεις ψευδοκράτους για διακοπή των μονοήμερων εκδρομών στα κατεχόμενα – Χαιρετίζει την απόφαση ο ΠΑΣΥΞΕ

Επικρίσεις ψευδοκράτους για διακοπή των μονοήμερων εκδρομών στα κατεχόμενα – Χαιρετίζει την απόφαση ο ΠΑΣΥΞΕ

‘Εντονες επικρίσεις εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας διατύπωσε ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, με αφορμή την απόφαση του τουριστικού ομίλου TUI να σταματήσει, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, τις μονοήμερες εκδρομές από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα.


Ο Ουνάι Ουστέλ δήλωσε ότι ο τουρκοκυπριακός λαός, κατά την έκφραση του, δεν θα επιτρέψει ποτέ πολιτικές οικονομικής πολιορκίας και εκφοβισμού.

Προειδοποίησε, επίσης, την κυπριακή κυβέρνηση ότι με αυτά τα μυαλά, όπως είπε, δεν μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός στην Κύπρο και ότι παραβιάζεται η, κατοχυρωμένη από το διεθνές δίκαιο, ελευθερία διακίνησης.

Διαφοροποιήμενη ήταν η προσέγγιση του λεγόμενου βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σαμί Όζουσλου, ο οποίος κατηγόρησε τον ‘Ερσιν Τατάρ ότι, με τη ιαχωριστική πολιτική που ακολουθεί, απομόνωσε ακόμη περισσότερο τους Τουρκοκύπριους.//

Η εφημερίδα “Γενί Μπακίς”, στο σημερινό κύριο θέμα της, υποστηρίζει ότι, ως αντίποινα για την απαγόρευση των μονοήμερων εκδρομών στα κατεχόμενα, το ψευδοκράτος μελετά το ενδεχόμενο να δοθούν για ανακαίνιση και τουριστική εκμετάλλευση τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της Αμμοχώστου, των οποίων οι ελληνοκύπριοι, νόμιμοι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί από τη λεγόμενη “επιτροπή ακίνητης περιουσίας”.

Από την άλλη, την απόφαση του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI χαιρέτισε ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

Ο Πρέοδρος του, Παναγιώτης Κωνσταντίνου τη χαρακτήρισε θετικό βήμα, που θα αποτρέψει τη διαρροή επισκεπτών προς τα κατεχόμενα, κάτι που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ και ΚΥΠΕ

ΠΑΧ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αυγούστου 2024 – 15:04

https://news.rik.cy/article/2024/8/21/epikriseis-pseudokratous-gia-diakope-ton-monoemeron-ekdromon-sta-katekhomena-khairetizei-ten-apophase-o-pasukse/

Διαβάστε περισσότερα