Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις για το Κράτος Δικαίου, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις για το Κράτος Δικαίου, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις για το Κράτος Δικαίου, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος

“Επικίνδυνες για το Κράτος Δικαίου και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας” χαρακτηρίζει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος τοποθετήσεις και ενέργειες που κατά τρόπο απαράδεκτο, όπως υπογραμμίζει, επιχειρούν να αμφισβητήσουν την εντιμότητα και ακεραιότητα των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.


Σε ανακοίνωση, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει πλήρη εμπιστοσύνη στα μέλη της Δικαστικής Υπηρεσίας, για την ακεραιότητα, ανεξαρτησία και εντιμότητα τους, διατυπώνοντας παράλληλα λύπη για τις αμφισβητήσεις που δέχονται, με αφορμή την απόφαση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι τα δικαστήρια της Δημοκρατίας εκδικάζουν τις υποθέσεις που τίθενται ενώπιον τους στη βάση μόνο των Νόμων και της Νομολογίας.

Τονίζει, επίσης, ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά την ανεξαρτησία των Δικαστηρίων απέναντι σε κάθε απόπειρα υπονόμευσης, ενώ, παράλληλα, θα συνδράμει στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των θεσμών και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

https://news.rik.cy/article/2024/9/21/epikindunes-oi-topotheteseis-gia-to-kratos-dikaiou-anapherei-o-dikegorikos-sullogos/

Διαβάστε περισσότερα