Home riknews.com.cy (Κύπρος) Επίκειται ενημέρωση του ΣΑ για τα αποτελέσματα των επαφών της απεσταλμένης Γκουτέρες

Επίκειται ενημέρωση του ΣΑ για τα αποτελέσματα των επαφών της απεσταλμένης Γκουτέρες

Επίκειται ενημέρωση του ΣΑ για τα αποτελέσματα των επαφών της απεσταλμένης Γκουτέρες

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το μέχρι στιγμής έργο της και τις επαφές της στην Κύπρο, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Αντόνιο Γκουτέρες, Φαρχάν Χακ.


Απαντούσε σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με τις πιθανές εξελίξεις, στον απόηχο της επίσκεψης της κυρίας Ολγκίν στην Κύπρο, καθώς και για την έκθεση που η ίδια δήλωσε ότι πρόκειται να συντάξει για το Κυπριακό.

Μετά την χθεσινή συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών, είχε δηλώσει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, τον οποίο και θα ενημερώσει για τον αποτέλεσμα του νέου κύκλου επαφών της, προτού επιστρέψει εκ νέου στο νησί.

Χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο απολογισμού του συνόλου των επαφών της για το Κυπριακό, η κυρία Ολγκίν εξέφρασε έκπληξη για τη δημόσια απόρριψη της τριμερούς συνάντησης από τον Ερσίν Τατάρ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία. Τόνισε ότι για να εξευρεθεί τρόπος να προχωρήσουν μπροστά οι δύο πλευρές, πρέπει να έχουν τη βούληση να εμπλακούν σε διάλογο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η κυρία Ολγκίν θα συναντηθεί, σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος στην Αθήνα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΚΥΠΕ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2024 – 05:51

https://news.rik.cy/article/2024/5/14/epikeitai-enemerose-tou-sa-gia-ta-apotelesmata-ton-epaphon-tes-apestalmenes-gkouteres-8707917/

Διαβάστε περισσότερα